Blog

Lees mijn blogs met tips & tricks over webdesign.

Portfolio

Mijn meest recente werk.

7

Multi-page website

Een website met meerdere pagina’s, gericht op online vindbaarheid en volledig in lijn met jouw branding.

7

One-pager website

Een website met maar één pagina. Perfect als jij je klanten vooral uit je netwerk of social media haalt.

M
studio mine

Homepage ➭

Contact ➭

Multi-page website ➭

Een website met meerdere pagina’s,
gericht op online vindbaarheid en
volledig in lijn met jouw branding.

One-pager website ➭

Een website met maar één pagina.
Perfect als jij je klanten vooral uit
je netwerk of social media haalt.

Blog ➭

Portfolio ➭

About studio mine ➭

Michelle

december 6, 2023

Hoe verwijder je het reCAPTCHA logo van je Divi website?

Maak jij gebruik van contactformulieren op je website? Dan is het een kwestie van tijd dat jouw formulieren door geautomatiseerde bots worden gevonden en jij de eerste spammails in je mailbox ontvangt. Om dit te voorkomen kan je de bekende beveiligingstool van Google instellen: reCAPTCHA. Heb je dit eenmaal gedaan, dan kom je tot de ontdekking dat er een prominent reCAPTCHA logo op je website verschijnt. Voor veel mensen en vooral designers een doorn in het oog. In dit artikel leg ik uit hoe je dit logo van je Divi website haalt en vertel ik je iets meer over CAPTCHA’s. Wil je alleen weten hoe je dit reCAPTCHA logo van je Divi website verwijdert? Scroll dan door naar beneden.

 

Hoe werken spammers via contactformulieren

Spammers gebruiken verschillende manieren om via contactformulieren ongewenste berichten te versturen. Hieronder vertel ik je de meest voorkomende technieken:

  1. Geautomatiseerde bots: Spammers maken gebruik van geautomatiseerde scripts of bots die automatisch websites scannen op contactformulieren. Deze bots vullen je formulier in en versturen automatisch berichten en kunnen dit op grote schaal doen, waardoor je website overspoeld raakt met spam.
  2. Scriptinjecties: Spammers kunnen proberen kwaadaardige code in te voegen in de velden van een contactformulier. Deze code kan worden ontworpen om automatisch berichten te versturen, je website te hacken of andere schadelijke activiteiten uit te voeren.
  3. Handmatige inzendingen: In sommige gevallen kunnen spammers handmatig contactformulieren invullen om ongewenste berichten te versturen. Dit kan arbeidsintensiever zijn dan geautomatiseerde methoden, maar het kan effectief zijn bij het omzeilen van enkele beveiligingsmaatregelen.

Captcha

CAPTCHA staat voor “Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart.” Het is een beveiligingsmaatregel die is ontworpen om te controleren of de gebruikers van je website mensen zijn en geen geautomatiseerde bots. CAPTCHA’s worden vaak gebruikt om te voorkomen dat geautomatiseerde scripts ongewenste acties uitvoeren, zoals het automatisch invullen van formulieren, het maken van accounts of het versturen van spam.

Een typische CAPTCHA bestaat meestal uit vervormde letters, cijfers of afbeeldingen die moeilijk te lezen zijn voor automatische programma’s, maar wel leesbaar voor mensen. Je bent er vast zelf vaak genoeg één tegengekomen. Zo één waar je in een afbeelding moet aangeven waar je motoren of fietsen ziet.

Hoe verwijder je het reCAPATCHA logo van je Divi website?

Met één korte CSS code verwijder je het reCAPTCHA logo van je website. En schrik niet van CSS want het is (vooral) in DIVI super makkelijk te vinden en te plaatsen.

Ga naar je WordPress dashboard en klik op Divi -> Theme options scroll naar beneden en plak onderstaande code in het vakje Custom CSS:

/*VERBERGEN ReCaptcha logo*/
.grecaptcha-badge{ visibility: collapse !important;
}

Klik op Save Changes en tada! Het logo is verdwenen. 

Vind je dit lastig en lukt het niet? Laat het mij dan weten, dan kijk ik of ik je kan helpen 🙂 

Webteksten schrijven

Michelle Neeft - WordPress & Divi designer

Ik bouw custom, strategische websites met WordPress en het populaire thema Divi. Volledig in lijn met jouw branding. Interesse in een website? Stuur mij een berichtje! 😉 

Lees verder in mijn blog

Meer webdesign tips & tricks